Kaj je Artopolis?

Artopolis je družbeno omrežje za promocijo in prodajo umetniških del za slovenske umetnice_ke.

Artopolis umetnicam_kom nudi enostavna in brezplačna orodja za izdelavo spletnega portfolia za vse medije vizualne umetnosti. Galerijam, zbirateljicam_jem in širši javnosti pa omogoča enostaven pregled in nakup sodobne umetniške produkcije.

Artopolis

Enakopravnost

Artopolis je brezplačen za vse.

Artopolis je orodje za izdelavo spletnega portfolia za vse medije vizualne umetnosti, ne glede na to, ali slikate, kiparite, ustvarjate v digitalnem prostoru, ali proizvajate fizične inštalacije, snemate videe in filme ali izvajate performanse.

Artopolis

Pravičnost

Pomembna je kvaliteta umetniškega dela, ne dolžina CVja.

Ekskluzivnost slovenskih galerijskih prostorov glede na velikost trga ni trajnosten in samozadosten model, saj takšen filter zgolj preprečuje vstop večjemu in bolj raznovrstnemu številu umetnikov na trg. Ta model želimo spremeniti.

Artopolis

Skupnost

Od umetnic_kov za umetnice_ke in za prihodnost slovenskega umetniškega trga.

Artopolis gradi spletno knjižnico vsebin, ki jih umetniki in umetnice potrebujemo; od postavljanja cen, pisanja opisov, iskanja materialov, računanja stroškov in pridobitve statusa Samozaposlene_ga v kulturi. Vse na enem mestu.

Artopolis

Demokratičnost

Glasovalni sistem za enakopraven izbor najboljših del.

Interni volilni sistem uporabnicam_kom omogoča demokratični izbor najboljših del na Artopolisu in s tem izpostavlja avtorice_je glede na kvaliteto njihovih del.

Artopolis

Uporabnost

Artopolis digitalizira umetniški svet.

Med drugimi smo razvili spletni program za analizo umetniškega trga, ki nudi anonimen vpogled v aktualno dogajanje na državnem in svetovnem umetniškem trgu, generator umetniških izjav v angleškem in slovenskem jeziku, ki bo olajšal pripravo predstavitvenih tekstov.

Artopolis

Odmevnost

Brezplačna promocija umetniških del ter transparenten sistem za varovanje avtorskih pravic uporabnic_kov.

Artopolis s tvojim dovoljenjem samodejno deli umetniška dela po vseh svojih kanalih in z vsemi povezavami, ki lahko pripeljejo maksimalno število gledalk_cev in potencialnih zbirateljic_ev na tvoj profil. Popolnoma transparentno in na način, ki ščiti tvoje avtorske pravice.

Artopolis

Povezanost

Podprti s strani evropskih, državnih in lokalnih sofinancerjev in partnerjev.

Projekt Artopolis sofinancirata Ministrstvo za kulturo RS in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in podpirajo mnoge lokalne in državne institucije v Sloveniji.

PODPORNICE_KI PROJEKTA
Artopolis

Vizija

Projekt vodi in upravlja Zavod Artopolis.

Naša želja je digitalizacija slovenskega umetniškega trga. Želimo ponovno povezati slovensko kulturno produkcijo z državnim in mednarodnim trgom umetnosti ter zagotoviti boljšo prihodnost za vse slovenske ustvarjalke_ce.

SPOZNAJ EKIPO ZA MEDIJE
Artopolis