Novi trg

Razstava Artopolis: Novi trg je vpogled v aktualno stanje sodobne slovenske umetniške produkcije in razmislek o njeni prihodnosti.

Izbrana dela raziskujejo položaj umetnice_ka in funkcijo, ki jo opravlja dejanje ustvarjanja v trenutnem okolju. Sproščena igra in iskrena radovednost sta postavljeni v kontrast propagaciji jedrnih načel in odzivov na trenutno družbeno dogajanje v Sloveniji.

Novi trg je trenje med odkrivanjem lastnega bita in razkrivanjem splošnega dogajanja. Neizbežna disonanca, ki utira nove poti in ohranja preverjena načela.

Razstava je v sklopu projekta Digitalizacija ateljejske prakse, ki ga sofinancira Ministrstvo za kulturo RS.

Dela na razstavi

Novi trg

Spremljevalni program:

Slovensko um. področje je zelo specifično, saj je eno redkih na svetu kjer večino umetnostnega trga financira država. Prav zaradi te specifike je težko najti realne napotke za vstop na in pomikanje po trgu. Tudi večina literature ni prilagojena za umetniške producentke_e, temveč velika večina materialov/delovnih listov in drugih vaj temelji na splošnih nalogah, ki izhajajo iz področja Start-upov in drugih težje primerljivih modelov iz poslovnega sektorja.

Cilj seminarjev Artopolis: Umetnostni sistemi je celostna predstavitev slovenskega umetnostnega področja, tako iz osnovnega ontološkega in epistemološkega vidika razumevanja produkta in produkcije umetnosti (definicija pojma in pojava umetnosti), kot tudi osnovno in napredno razumevanje produkcije (poslovni modeli za umetniške producentke_e) in distribucije (različne oblike umetnostnih trgov, oglaševanja, komuniciranja z javnostmi, družbena omrežja itd.)

Artopolis: Umetnostni sistemi je pripravljen kot celostna analiza umetniškega delovanja, ki lahko služi kot osnovno vodilo po celotnem področju umetniške produkcije na enostaven in uporaben način.

Predavanja: torek, 7. 9. 2021, in sreda, 8. 9. 2021, ob 17:00, v prostorih Kulturnega centra Q.

Omejitev udeleženk_cev na posameznem predavanju je 20 oseb. V primeru večjega zanimanja, bodo razpisani še dodatni datumi za predavanja.

O razstavi:

Kurator: Matej Tomažin
Izvršna producentka: Iris Pokovec

Sodelujoče_i umetnice_ki: Petra Bajić, Julija BašaUrša Čuk, Jure Kralj, Črt Mate, Meta Mežan, Iris Pokovec, Črt Vučko in Jon Žagar.

Spletna razstava:

Otvoritev spletne razstave: 16. 8. 2021 ob 8:00.
Trajanje spletne razstave: 16. 8. 2021 - 30. 9. 2021.

Fizična razstava:

Otvoritev fizične razstave: 2. 9. 2021 ob 18:00, v prostorih Kulturnega centra Q.
Trajanje fizične razstave: 2. 9. 2021 - 15. 9. 2021.

Vsi fizični dogodki bodo izvedeni v skladu z našimi Splošnimi pogoji udeležbe na dogodkih.

Ostani na tekočem glede razstave in spremljevalnega programa. Prijavi se na naš novičnik.